4 tips om te zingen zonder te knijpen

zangtechniek Mar 10, 2020

Zingen zonder te knijpen, hoe doe je dat? Wel, vandaag kom je er alles over te weten!

 

Voor we gaan kijken hoe je zonder knijpen kunt gaan zingen, is het belangrijk om te weten hoe je je stem kunt verzorgen. De combinatie van een goeie stemverzorging en de 4 tips om zonder spanning te zingen maken van jou een super gezonde zanger(es)! ?

 

 

In de video werken we met het volgende zinnetje: “standing in the hall of fame, woohooo” (Hall Of Fame – The Script).

Tip 1: Zing tegen de muur

Ga met je rug en hoofd tegen de muur staan en buig je knieën (precies of je op een denkbeeldige stoel zit). Je kin zou nu een hoek van 90 graden moeten vormen met de grond.

Zing het zinnetje in deze positie. Normaal zou je al veel minder spanning moeten voelen omdat je je kin niet naar omhoog kunt ’trekken’ en je kuchspiertje (kom hier alles over het kuchspiertje te weten) veel actiever is.

Tip 2: Gebruik een rekker

Voor deze oefening gebruik je best een fitness rekker waar je in kan gaan staan (kijk maar naar de video om een voorbeeld te zien).

Wanneer je in de rekker staat en de rekker naar boven trekt, ga je voelen dat je buikspieren opspannen.

Door te zingen en op een hoge noot aan de rekker te trekken ga je meer kunnen steunen om zo zonder te knijpen die hoge noot te kunnen halen.

Tip 3: Geef jezelf een nekmassage

Heerlijk! Geef jezelf een nekmassage tijdens het zingen om alle spanning weg te toveren. Geniet!

Tip 4: Laat jezelf vallen

Wat bedoel ik daar nu juist mee? Wel, laat zwaartekracht zijn werk doen en laat je romp naar voor vallen tijdens een hoge noot. Natuurlijk bounce je nadien wel terug naar boven (het is niet de bedoeling dat we onszelf hier op de grond gaan gooien ?)

Door zwaartekracht zijn werk te laten doen en heel ontspannen te bewegen, laat je geen spanning toe waardoor je minder gaat knijpen tijdens het zingen.

 

Welke tip werkt voor jou het best? Wat is je favoriet? Laat het me weten en schrijf het in de comments hieronder! ??