5 gewoontes die je een betere zanger maken!

mindset Nov 23, 2019

Thee drinken, niet roken, niet roepen,… allemaal zaken dat je wel eens hebt gehoord in verband met gezond stemgebruik. Maar wat zijn nu de 5 belangerijkste gewoontes van een zanger? Daar gaan we vandaag naar kijken!

 

Gewoonte 1: Je stem opwarmen

Het is van essentieel belang om je stem op te warmen voor je aan een zangsessie begint. Gelukkig kan je hieronder mijn Ultieme Opwarming downloaden zodat je snel en efficient in actie kunt schieten!

 

Gewoonte 2: slapen

Genoeg slapen maakt een mens (en je stem) gelukkig! 

Beeld je in dat je 12u wakker bent, dat is 12u dat je stemspieren bezig zijn. Je stemspieren hebben tijd nodig om uit te rusten en dat gebeurt terwijl we slapen (of zwijgen) J

Gewoonte 3: Water drinken

Best drink je tussen 1,5 en 2 liter op een dag. Zo worden je stembanden genoeg gehydrateerd en kan je slijmen makkelijker wegslikken.

Ga jij de uitdaging aan om een week lang 1,5 liter water te drinken? Let’s do this!

Gewoonte 4: zwijgen

Het lijkt misschien tegesntrijdig maar wanneer onze stembanden wat opgezwollen zijn (door een verkoudheid of allergie), is het beste dat we kunnen doen zwijgen. Door te zwijgen gaat de zwelling stilletjes aan verdwijnen waardoor we terug op een gezonde stem kunnen gaan zingen.

Gewoonte 5: durven

Als zangers moeten we dagelijks uit onze comfortzone durven gaan. We moeten durven op een podium staan, nieuwe zanguitdagingen aangaan, nieuwe genres ontdekken, connecties leggen met muzikanten of andere artiesten. 

Het is uit onze comfortzone dat we groeien.