De Beste Omgeving Om In Te Groeien Als Zanger

inspiratie mindset Mar 21, 2023

In de aflevering van deze week zullen we het hebben over jou, jouw potentieel als zanger en jouw potentieel om te groeien! Here we go!

Dit wordt een beetje een andere aflevering dan je gewoon bent, want wat ik met jou wil delen komt uit een persoonlijke ervaring. Het is iets wat mijn eigen coach me heeft meegegeven en waarvan mijn ogen open gingen. Daarom vind ik dat jij het ook te horen moet krijgen.

Mijn coach raadde mij namelijk het boek ‘A Happier You’ van Scott Glassman aan. Nu, wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorme voorstander ben van persoonlijke ontwikkeling, de zoektocht naar geluk, goed in je vel zitten, en je zelfvertrouwen vergroten. 

Vroeger lag ik zelf enorm met mezelf in de knoop, maar door de jaren en verschillende lessen heen ben ik nu op een plek waar ik eigenlijk enorm gelukkig ben, en dat wens ik ook anderen toe. En wat in het boek van Scott Glassman naar boven kwam, kan jou misschien inspireren en ook op die plek brengen.

In zijn boek zegt hij het volgende:

“Think about where flowers come from. A seed placed in the earth already has 98% of everything it needs to become that beautiful bloom. In a miraculous way, the blossom’s color, pattern and height already reside within the seed. The only missing ingredients are water, sunlight and soil. In other words, the right environment for it to reach its full potential.”

Vrij vertaald naar het Nederlands zegt Scott Glassman hier het volgende: 

Een zaadje van een bloem heeft alles al in zich om te bloeien. In dat zaadje zit al welke kleur de bloem zal hebben, hoe groot ze zal worden, en welke patronen ze zal hebben. Het enige wat nog ontbreekt, is water, zonlicht en aarde. Met andere woorden, de juiste omgeving waarin de bloem kan groeien en haar volle potentieel kan bereiken.

Snap je wat hij hier zegt? Dat zaadje, dat ben jij. Jij bent het zaadje in jezelf! 

Het feit dat je gepassioneerd bent door het zingen, heb je alles al in jou wat nodig is om uit te groeien tot die zanger die je wil zijn. In jou zitten al die verschillende zangtechnieken al, die passie om te zingen, hoe je je verhaal vertelt, die improvisatie, enzovoort. Je moet enkel nog de juiste omgeving vinden om dat naar buiten te laten komen en te laten bloeien. 

Het potentieel zit al in jou, dat is wat Scott Glassman wil zeggen. Is dat niet prachtig? Ik kreeg kippenvel toen ik dat las!

 

De juiste omgeving

De vraag is dan natuurlijk: wat is een goede omgeving? Dat hangt natuurlijk af van persoon tot persoon.

Ze zeggen wel eens: je bent het gemiddelde van de 5 personen waar je het meeste tijd mee doorbrengt. Je bent m.a.w. het resultaat van jouw omgeving. 

In welke omgeving denk je dus dat je het snelste zal groeien als zanger? In een omgeving die gelooft dat zingen het niet waard is om tijd in te steken, waarin de mensen totaal niet kunnen zingen en er ook niks van afweten? Of in een omgeving waarin je je omringt met een vocal coach en gelijkgestemde zangers die er zijn om jou te ondersteunen doorheen jouw avontuur, of waar je feedback aan kan vragen?

Ik wil jou uitnodigen om deze week eens te gaan zoeken naar die omgeving die bij jou past. Kijk eens hoe jouw omgeving er nu uitziet, en wat jouw ideale omgeving zou zijn. Waar wil je naartoe? En hoe geraak je daar? Dat kan met een vocal coach zijn, of met een koor. Wat er ook bij jou past om jouw zaadje te laten bloeien.

Laat mij zeker weten hoe dat verloopt. Hoe voelt dat voor jou om daarover na te denken? Stuur mij een berichtje of een mailtje, ik hoor alleszins heel graag van jou.

 

‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’

Nu, zoals ik zei, moeten we die vaardigheden ontwikkelen. En alles begint bij een goede zangtechniek. Dus mocht jij nu al een kleine aanpassing willen doen in jouw omgeving, dan nodig ik je van harte uit voor de (gratis) workshop ‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’. Daarin bekijken we samen die ene belangrijke zangtechniek die jou zal helpen om jouw stemkleur echt heel mooi te maken. Ze zal je helpen om je stemkleur warmer, ronder en helderder te maken, en om die hoge noten met heel veel ontspanning te kunnen zingen.

Wil jij weten wat die zangtechniek is? Meld je dan vliegensvlug aan via zanglesmetmaggie.be/zangtechniek. Ik zie je heel graag daar!

Ik wil je ten slotte bedanken om hier opnieuw samen met mij jouw tijd te hebben doorgebracht, en heel graag tot volgende week. Daaaag!