De Kracht Van Jouw Omgeving Als Zanger

inspiratie mindset Feb 06, 2024

In de aflevering van deze week wil ik het met jou hebben over de kracht van een community, van jouw omgeving, en hoe die jouw persoonlijke ontwikkeling als zanger kan beïnvloeden.

 

 

 

Deze aflevering is geïnspireerd door een quote die ik onlangs hoorde in onze community van Singing Insiders: “Jij bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je de meeste tijd mee spendeert.”

Het idee achter deze quote is heel interessant, en zo waar! Wij worden elke dag beïnvloed door externe factoren, door onze omgeving. Iemand deelt zijn of haar mening, waardoor jij gaat nadenken daarover. En zo wordt onbewust ons beeld gevormd over de wereld, het leven, en het zingen.

Voor de meesten onder ons zijn de vijf mensen waar we de meeste tijd mee spenderen onze partner en onze familie of vrienden. Ik zou je willen uitnodigen om pen en papier erbij te nemen, en voor jezelf de namen op te schrijven van die vijf mensen. Wie zijn dat voor jou?

Denk nu eens bij elk van die vijf namen na of deze personen jou positief of negatief beïnvloeden. Bij mij staat uiteraard mijn man op mijn lijstje, en hij beïnvloedt mij op een positieve manier: hij leert mij om rust te nemen, maar ook om hobby’s uit te oefenen. Bij een andere persoon op mijn lijstje voel ik dan weer stress opkomen, dus die persoon beïnvloedt mij negatief.

 

Bewust kiezen

Als jij op jouw lijstje ook mensen hebt die jou negatief beïnvloeden, dan is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je het opmerkt. Want eens je weet hoe die vijf mensen jou beïnvloeden, dan kan je keuzes gaan maken.

Want je hebt altijd een keuze. Je kan ervoor kiezen de situatie te laten zoals ze is en te accepteren dat ze altijd zo zal zijn en blijven. Of je kan een nieuwe keuze maken. Stel dat iemand op jouw lijstje een negatieve invloed heeft op jou, dan kan je er bewust voor kiezen om je tijd met andere mensen te spenderen, en dus om je lijstje van vijf aan te passen.

Dat doe ik zelf door mijn vriendschappen heel bewust te gaan kiezen. Zo voel ik dat ik uit bepaalde vriendschappen enorm veel voldoening, geluk en liefde haal. Terwijl andere vrienden veeleer roddelen en negativiteit uitzenden. En dus kies ik heel bewust met welke vrienden ik mijn vrijdagavond wil spenderen.

 

Kiezen als zanger

En dit kan je ook toepassen op jouw zangavontuur. Wie van die vijf mensen beïnvloedt jou op een positieve manier doorheen jouw zangavontuur en wie niet, en kan je daar nieuwe keuzes in maken? Dat is het mooie eraan, want als jij die keuzes gaat maken, dan ben jij verantwoordelijk voor jouw groei als zanger.

Dat is waar de kracht van een groep, een community, enorm veel invloed heeft. Dat kan in de Singing Insiders, in een andere cursus van mij, maar bijvoorbeeld ook in een koor. Stel dat jij in een koor wilt gaan zingen omdat je daar enorm veel positiviteit uithaalt, dan is dat helemaal oké. Zolang je weet welke mensen of activiteiten jou versterken of naar beneden halen, kan jij de keuze maken.

Zo was er ooit een deelnemer aan de Singing Insiders die heel graag voor anderen wou zingen. Haar omgeving had echter geen enkele ervaring met muziek en zang, dus die had helemaal geen idee hoe belangrijk dat was voor haar. Ze voelde zich dus heel eenzaam. Haar droom leek onbereikbaar. Maar eens ze bij de Singing Insiders kwam, vond ze daar een community van gelijkgestemde zangers, en zag ze ineens wat er allemaal mogelijk was. Die community gaf haar inspiratie en moed om door te zetten. Geweldig, toch?

Mijn uitnodiging voor jou vandaag is om ook die keuzes te gaan maken, en te blijven maken, elke dag opnieuw. En weet dat elke ‘ja’ op iets een ‘nee’ is op iets anders. Een ‘ja’ op een avondje alleen met je partner is een ‘nee’ op een etentje met vrienden. Een ‘ja’ op een repetitie met je band is een ‘nee’ op een romantische film met je man. Het is aan jou om die keuzes te blijven maken, zodat jij de beste versie van jezelf wordt, en de beste zanger die je kan zijn. Want is dat niet waar we allemaal naar streven?

 

‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’

Uiteraard is jouw mindset als zanger heel belangrijk, maar een goede zangtechniek is zo niet nog belangrijker.

Daarom geef ik binnenkort een (gratis!) workshop, ‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’. Daarin leer je de belangrijkste zangtechniek om zonder spanningen, heesheid of onzekerheden te zingen. Ze zal je helpen om je stemkleur warmer, ronder en helderder te maken, en om die hoge noten met heel veel ontspanning te kunnen zingen.

Ik nodig je dus heel graag uit voor die workshop. Het enige wat je nog hoeft te doen is je aanmelden via zanglesmetmaggie.be/zangtechniek. Ik zie je heel graag daar!

Ik wil je ten slotte bedanken om hier samen met mij opnieuw een stukje van jouw tijd te hebben doorgebracht en aan jouw zangontwikkeling te hebben gewerkt. Ik zie je heel graag volgende week terug. Tot dan!