De simpelste manier om je zangdromen waar te maken

inspiratie mindset Mar 08, 2022

Stel dat de geest uit Aladdin hier tevoorschijn zou komen en hij geeft je één wens. Wat zou je dan wensen, wat zijn je zangdromen? Over wensen en dromen, binnen of buiten je zangavontuur, dat is waar we het over zullen hebben in deze aflevering.

 

Wil je graag groeien als zanger maar weet je niet goed waar te starten? Maak kans op een gratis Groeisessie! We gaan samen in gesprek en kijken naar: waar je nu staat als zanger, waar je graag naartoe wilt, wat je tegenhoudt om daar te geraken, wat een eerste stap richting je doel zou kunnen zijn en hoe ik je daar eventueel mee kan helpen. Klik hier om zo’n gratis Groeisessie aan te vragen!

Wat is jouw wens?

De vraag over de geest van Aladdin is een vraag die ik heel graag stel aan zangers waar ik net mee begin samen te werken, omdat ze mij een heel duidelijk beeld geeft van wat die persoon uit onze vocal coachingsessies wil halen. Het geeft me een duidelijk beeld over deze persoon zijn/haar zangdromen.

Maar je zou dit ook los van het zingen kunnen bekijken en de wens verder trekken naar het dagelijkse leven. ‘Ik wil me goed voelen in m’n vel, ik wil m’n eigen persoon kunnen en durven zijn’. Wat is jouw wens?

“If you can dream it, you can do it”

Ik heb heel lang een leuke quote gehad als achtergrond op m’n gsm, een quote van Walt Disney: ‘If you can dream it, you can do it.’ In het Nederlands klinkt die zo: ‘Als je kan dromen, kan je het ook doen.’ 

Ik deel deze quote graag omdat dit een verhaal is dat in mijn Zing Je (Zelf) Vrij coachingstraject aan bod is gekomen. Tijdens de kick-off-dag van dit traject, waarop we allemaal samenkomen en we onze zangdromen helder stellen om te kunnen zien waar we naartoe willen werken, zei iemand: “Die dromen zijn allemaal heel mooi, maar ik geloof niet dat ik die kan behalen. Het maakt me droevig om aan die droom te denken, want het lijkt zo ver weg, het lijkt een utopie, ongrijpbaar.”

Nu, zelf ben ik een eerder naïef persoon. Als ik een droom of een doel stel, dan ga ik ervoor en kijk ik niet om. Dus het gevoel dat deze persoon beschreef, heb ik zelf nooit ervaren. Ik kan me wel voorstellen dat deze persoon in zijn of haar leven waarschijnlijk dingen heeft meegemaakt die de gedachte ‘het zal je niet lukken’ alleen maar hebben bevestigd. Misschien herken je dat ook bij jezelf, want nadien begonnen ook de andere mensen in de coachingsgroep te vertellen over datzelfde gevoel. Ze herkenden wat die ene persoon had verteld. Het was dus heel aanwezig.

Psssst: wil je graag een stappenplan om je grote zangdromen waar te kunnen maken? Check dan zeker deze video!

Verantwoordelijkheid

Ik wil je daarom de volgende vraag stellen: is er ooit een moment geweest in jouw leven waar je iets wel hebt kunnen waarmaken waarvan je eerst dacht dat het niet haalbaar was? Dat kunnen kleine dingen zijn. Als kind was ik zelf bijvoorbeeld heel bang van water. Ik durfde niet te zwemmen, ik durfde dat niet te leren. Voor mij leek zwemmen dus onmogelijk, maar kijk, vandaag kan ik het toch. 

Zoek dus een moment in je leven waar jij verantwoordelijk bent geweest voor het behalen van iets. Zelf heb ik een jaar in Amerika en twee jaar in Engeland gestudeerd. Veel mensen zeggen mij dan: ‘Je hebt zoveel geluk gehad dat je hebt kunnen studeren in het buitenland.’ Maar ik denk dan: ‘Geluk? Helemaal niet, ik heb daarvoor gewerkt. Ik heb toen mijn verantwoordelijkheid genomen en verschillende studentenjobs gedaan. Ik heb tot diep in de nacht gewerkt om dat financieel rond te krijgen.’ 

De sleutel hier is dus verantwoordelijkheid: eens je kan zien dat jij verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt in je leven en waar je naartoe werkt, dan gaat er een veel grotere wereld voor je open waarin veel meer mogelijk is. 

En dan kunnen we ook een stap verder gaan, en dat is: geloven in jezelf en erop vertrouwen dat je de juiste keuzes kunt maken. Als jij verantwoordelijk bent voor de keuzes in je leven, kan je die ook waarmaken, zolang de motivatie maar groot genoeg is. Geloven in jezelf is dus heel belangrijk!

A dream is a wish

Ik zou hier nog uren over kunnen blijven vertellen, maar laat ons dit nu eens in de praktijk zetten met een lied. Om in het Disney-thema te blijven, heb ik dit nummer uitgekozen: ‘A dream is a wish your heart makes’ uit Assepoester. Ik wil dat je vooral luistert naar de tekst (vanaf minuut 8:21 in de video) en wat dit verhaal eigenlijk betekent.

A dream is a wish your heart makes

When you’re fast asleep

In dreams you will lose your heartache

Whatever you wish for, you keep

Have faith in your dreams and someday

Your rainbow will come smiling through

No matter how your heart is grieving

If you keep on believing

The dream that you wish will come true

Deze tekst is zo inspirerend! Als je elk woord dat in dit lied wordt gezongen, kunt geloven, dan zijn we er! En ik zeg niet dat het gemakkelijk zal zijn, maar als je vertrouwen hebt in die wensen en die zangdromen, als jij blijft geloven in die droom, dan gaat die ooit uitkomen. Dat is de vertaling van dit lied. 

Spoel de video nog eens terug en zing nu eens mee, maar er is één regel: je mag alleen meezingen als je gelooft wat er wordt gezongen. Dat kan voor de volle 100%, het kan voor 90%, of het kan voor 0,0001%. Waar je je ook bevindt op die schaal maakt mij niet uit, zolang je het maar voelt en een deel in jou gelooft wat hier wordt gezongen!

Geloven & in actie schieten

Naast geloven dat je dat grote zangdromen kunt waarmaken, is het natuurlijk ook belangrijk om zangtechnisch sterk in je schoenen te staan. In de Zo Zing Je Zuiver Challenge leer je in 5 dagen de essentiële zangtechniek om goed en gezond te gaan zingen, je kan je hier gratis aanmelden 👇🏻

Ik hoop dat dit jou heeft geïnspireerd en je van hieraf enkel nog maar vooruitgang maakt. Laat mij in de comments dus zeker weten wat je ervan vond of wat je het meeste is bijgebleven van deze aflevering. Deel deze aflevering ook zeker met een vriend of familielid die er nood aan zou hebben.

Ik wens je een fijne week toe en heel graag tot volgende week!