Zit jij als zanger goed in je vel?

podcast Nov 15, 2022

Voel jij je als zanger soms ook onzeker over je lichaam? Durf jij vaak je stem niet te laten horen omdat jouw zelfbeeld in de weg zit? Wel, dan kan de aflevering van vandaag jou zeker en vast helpen.

Want daarin hoor je het verhaal van Sofie. Zij is diëtiste en focust in haar praktijk op intuïtief eten. Daarbij kijkt ze niet naar het aantal calorieën of de cijfertjes op de weegschaal, maar vertrekt ze vanuit onze onzekerheden en ons mentaal welzijn.

Op die manier gaat ze op zoek naar hoe eten ons mentaal welzijn kan verbeteren. En dat is ook wat ik doe tijdens mijn coachingsessies, maar dan met zingen i.p.v. eten.

Als vocal coach is het een eer om samen te werken met de meest fantastische zangers! Vaak hoor ik dan ook hun prachtige verhalen over hoe zingen hun leven helemaal heeft veranderd.

Ikzelf vind het super inspirerend om deze verhalen te horen. En natuurlijk wil ik dat ook graag met jou delen zodat jij ook inspiratie kunt halen uit deze verhalen en je gemotiveerd blijft om je grenzen te blijven verleggen. Want is dat niet het belangrijkste? Dat we als zanger en persoon blijven groeien? Ons blijven ontwikkelen?

In de aflevering van vandaag hoor je het verhaal van Sofie. Zij is naast zangeres ook diëtiste. In die rol kijkt zij hoe je als persoon niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezond kan eten. Samen met haar cliënten zoekt ze naar een gezonde relatie met ons eten en ons lichaam, waarbij ze kijkt naar lichamelijke onzekerheden en ons zelfbeeld. En net zoals zij doet met eten, probeer ik ook als zangcoach te kijken hoe zingen ons kan helpen om ons zelfbeeld te verbeteren. Zingen is namelijk meer dan enkel “zingen”.

In deze aflevering hoor je onder andere:

  • hoe lichamelijke onzekerheden vaak ontstaan (5:20)

  • waarom het uiterlijk niet het belangrijkste is (8:10)

  • hoe jij als zanger kan omgaan met lichamelijke onzekerheden (11:05)

  • hoe je je brein kan “herprogrammeren” om een betere relatie met je lichaam te krijgen (14:57)

  • waarom je je niet zomaar mag spiegelen aan die ene BV die dieet A of B volgde (16:50)

  • wat intuïtief eten is… (17:47)

  • … en hoe dezelfde principes jou ook bij het zingen kunnen helpen (19:54)

  • welke eerste stappen je kan zetten in de wereld van het intuïtief eten (23:12)

  • drie ultieme tips om als zanger beter om te gaan met lichamelijke onzekerheden (25:20)

  • hoe je je stem opnieuw voorrang kan geven op je zelfbeeld (26:22)

 

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Sofie? Check dan zeker haar Instagram-pagina waar je heel veel tips & tricks krijgt, of ga naar haar website en schrijf je in voor een 1-op-1-coaching of voor de No Guilt Club.