Hoe kan ik makkelijk hoger zingen?

zangtechniek Mar 03, 2020

Vandaag leer ik je op een makkelijke manier hoger zingen. Haal je innerlijke diva maar al boven!

 

Voor we eraan beginnen is het super belangrijk om je stem op te warmen. Download hieronder helemaal gratis mijn Ultieme Opwarming ??

 

Je kopstem is van essentieel belang

Eén van de belangrijkste zaken om hoger te kunnen zingen is om je kopstem te gaan ontwikkelen. Wat is je kopstem? Wel roep eens heel luid “yoehoe!” Dat is je kopstem ?

Bij heel veel zangers is de kopstem klein, fijn en luchtig. Ik geef je vandaag allerlei oefeningen mee om die kopstem te gaan trainen zodat je met meer gemak die hoge noten kunt gaan zingen.

Oefening 1: “oe”

De eerste oefening zingen we op een “yoe”. Hou je mond vertikaal zodat je makkelijker de overgang naar kopstem maakt.

Tip: overdrijf wanneer je de oefening doet! Beeld je in dat je de beste opera zanger(es) bent en maak je klank zo donker mogelijk!

Oefening 2: “ah”

Bij deze oefening gaan we overschakelen van onze borst- naar kopstem. Door door onze knieën te zakken gaan we onszelf de nodige steun geven om de grote sprong te kunnen zingen.

Oefening 3: Skinny Love

Tijd om alles in de praktijk te gaan zetten met een stukje uit ‘Skinny Love’ van Birdy.

We werken met de zin: “Come on skinny love”. De bedoeling is dat we de “Love” zo lang en krachtig mogelijk gaan doortrekken.

Tip: als de oefening wat moeilijk gaat, kan je beginnen met ‘loeve’ (een ‘oe’-klank) te zeggen in plaats van ‘love’. Zo ga je die kopstem makkelijker activeren.