ijd vrijmaken om te zingen (zonder je schuldig te voelen!)

inspiratie mindset Sep 15, 2020

Hoe kan je tijd vrijmaken om nog meer te kunnen zingen (zonder je schuldig te voelen)? Vandaag geef ik je enkele tips mee…

 

Voor we beginnen te zingen is het super belangrijk om je stem op te warmen. Download hieronder de Ultieme Opwarming (dat is een mp3 en pdf die je stap voor stap begeleidt om je stem op een gezonde manier op te warmen) ??

Laten we erin vliegen! Vandaag gaan we kijken hoe je tijd kunt vrijmaken om zonder schuldgevoelens te gaan zingen.

We hebben allemaal 24u in een dag.

Van deze 24 uur slapen we gemiddeld 8 uur en werken we gemiddeld 8 uur. Dat wilt zeggen dat we elke dag nog 8 uur over houden om andere dingen te doen!

“Ja, maar Maggie, ik moet voor mijn kinderen zorgen, mijn huishouden in orde brengen en nog tijd over hebben om met vrienden en familie te spenderen!”

Ik snap je helemaal! We zijn drukke wezens met drukke agenda’s! Daarom volgen hier een paar tips om tijd vrij te maken.

1) Stel doelen op

Daarnet heb ik je verteld dat we allemaal 24 uur op een dag hebben en we daar gemiddeld 8 uur van slapen en werken. Dat geeft ons 8 uur per dag om iets anders te doen.

Door doelen op te stellen en die doelen te willen behalen, ga je veel makkelijker (en met minder schuldgevoelens) tijd nemen om te zingen.

Een doel kan bijvoorbeeld zijn: “ik ga de volgende 3 maanden per week 20 minuten aan mezelf besteden en genieten van het zingen”.

Door zo’n specifiek (en haalbaar) doel op te stellen, is het veel makkelijker om deze te behalen.

Heb je al gehoord van deze quote?

“What get’s scheduled gets done”

Michael hyatt

Als je denkt “ik zing wel wanneer ik eens tijd vrij heb”, dan weet ik bijna zeker dat je die “vrije” tijd anders gaat besteden. Misschien wil je dan liever voor TV zitten of even in de zetel ontspannen.

Wanneer je een doel opstelt ga je er bewuster naartoe werken en actie ondernemen. Dat is waar je resultaat gaat zien ??

2) Delegeer je taken

Taken uitbesteden aan iemand anders kan heel moeilijk zijn (geloof me, ik ben ook iemand die alles zelf wil doen en zo weinig mogelijk hulp wil)!

Maar door je taken te verdelen, win je tijd om andere zaken (bijvoorbeeld zingen!) te doen.

Extra voordeel: je stresslevel zal gegarandeerd dalen! ?

3) Laat je niet afleiden

We zijn allemaal schuldig en scrollen uren op sociale media of kijken doelloos naar schattige panda video’s…

Dit is pure tijdverspilling!

Stel dat je elke ochtend 10 minuten vroeger opstaat en 20 minuten per dag minder op sociale media zit te scrollen dan win je een half uur om andere dingen te doen (om te zingen ?!!!)

4) Multitasken

Je kan ook gewoon zingen terwijl je andere dingen doet (bijvoorbeeld zingen tijdens het kuisen, afwassen, strijken, rijden,…)

Natuurijk ga je het meest resultaat behalen wanneer je doelgericht kunt gaan zingen, maar soms kan het luisteren naar een lied al enorm vooruitgang betekenen. Dit kan je makkelijk doen terwijl je zit af te wassen of ergens naartoe rijdt.

Ik daag je uit om één van bovenstaande tips deze week toe te passen. Laat ons in de comments weten de welke je uitkiest en hoe het allemaal verloopt! Ik ga alvast voor tip nummer 3! Veel succes! ?