Hoe intentie van jou een betere zanger kan maken

Apr 26, 2022

Hoe kan een intentie hebben tijdens het zingen jou helpen om te groeien als zanger? Daar zullen we het in de aflevering van vandaag over hebben.

 

Wil je ook graag beter leren zingen? Dan daag ik je uit om mee te doen aan de Zo Zing Je Zuiver Challenge! In 5 dagen leer je zingen zonder spanning, valse noten of onzekerheden. Het leukste? Het is helemaal gratis! Meld je hier aan 👇🏻

 

 

Zingen met intentie

De inspiratie voor deze aflevering komt eigenlijk uit een persoonlijke ervaring. Zoals jullie misschien weten begeleid ik een popkoor in Dilbeek, Maggie’s Melody. Na een heel lange tijd (door je-weet-wel) mochten we enkele maanden geleden eindelijk opnieuw voor een publiek zingen. We waren uitgenodigd om te zingen tijdens de 11.trail in Dilbeek, een loopwedstrijd ten voordele van 11.11.11. Tijdens die trail liepen of wandelden de deelnemers een rondje van 5,5 kilometer doorheen Dilbeek, waarbij ze ook door een aantal gebouwen passeerden. In één van die gebouwen, nl. het cultureel centrum, stonden wij dan te zingen om de deelnemers te entertainen.

Uiteraard vonden we het geweldig om opnieuw voor mensen te kunnen zingen! Maar die dag heb ik vooral geleerd dat de intentie waarmee je zingt eigenlijk veel belangrijker is dan de uitkomst.

Ik had bv. de intentie kunnen hebben om het beste van onszelf te geven, om zo extra reclame te maken voor ons popkoor, zodat we misschien nieuwe leden konden aantrekken. Maar dat was helemaal niet het geval. Mijn intentie was om de zangers een mooie avond te bezorgen door ze te laten genieten. En hoe zou ik dat doen? Door de lopers voor wie ze zingen ook blij te maken. 

Door met die intentie in het moment te staan, merkte ik dat ik veel beter dat perfectionistische trekje kon loslaten waarbij alles wat we zongen perfect moest zijn. We hebben zelfs nummers gezongen die aanvankelijk niet gepland waren! Oké, ze waren misschien niet altijd even juist gezongen, maar ze waren wel vanuit het hart gezongen, en is dat niet net de essentie?

Hoe vind je jouw intentie?

Oké, maar hoe vind je nu jouw intentie?

Ga om te beginnen terug naar een moment in het verleden waar je heel veel stress of onzekerheid voelde. Misschien stond je ooit op een podium te zingen, maar voelde je je heel onzeker en was je helemaal op van de stress. Stel jezelf nu eens de vraag: waarom stond ik op dat podium en wou ik voor die mensen zingen?

Psssst: kom je graag meer te weten over zingen op een podium zonder stress? Check dan zeker deze video!

Het antwoord op die vraag kan zijn dat je graag je muzikaal verhaal wou delen met dat publiek. Goed, ga nu een stapje verder en stel jezelf een tweede vraag: waarom is dat belangrijk voor mij? Waarom wou ik mijn muzikaal verhaal delen? Misschien wou ik ze laten wegdromen, even weg van de alledaagse drukte.

Nu kunnen we nog wat dieper gaan. Want waarom is dát belangrijk voor jou? En zo kunnen we blijven verder graven en op nieuwe antwoorden en vragen komen, tot we bij een kern uitkomen: jouw intentie.

Eens je die intentie hebt gevonden, eens je daar een duidelijk beeld van hebt, kan je bij een volgende stressvolle situatie daar naar teruggrijpen, zodat je niet bij al die onzekerheden hoeft stil te staan. Dan zal de magie werkelijk plaatsvinden.

Weet jij wat jouw intentie tijdens het zingen is en wil je ze graag delen? Doe dat dan zeker in de comments hieronder! Ik weet zeker dat we elkaar hierin kunnen inspireren. 

Laat mij ook zeker weten wat je uit deze aflevering hebt gehaald, en deel ze zeker met iemand die deze boodschap vandaag nog moet horen!

Bedankt om deze tijd opnieuw samen met mij te hebben doorgebracht, en heel graag tot volgende week.

P.S: wil je graag deel uitmaken van de leukste zangfamilie op facebook? Meld je hier (gratis) aan!