Is zingen voor jou meer dan een hobby?

inspiratie mindset populair Nov 23, 2021

Is het verantwoord om je geld, tijd en energie in het zingen te steken als het voor jou slechts een hobby is? Misschien denk jij daar net zo over dat investeren in het zingen eigenlijk niet oké is. Of is zingen voor jou net meer dan enkel een hobby?

 

Klaar om de transformatie van “onwetende” naar “zelfzekere” zanger mee te maken? Op 10 februari 2022 gaat de Zelfzekere Zanger Bootcamp door! Hét (online) event voor gepassioneerde zangers die zich verder willen ontwikkelen (en ja, het is gratis!). Meld je aan op de wachtlijst om als eerste te weten te komen wanneer je je kan aanmelden voor dit unieke evenement 👇🏻

Is zingen een hobby?

Zingen wordt vaak niet beschouwd als iets broodnodigs. Ze zeggen niet: je moet zingen om te kunnen overleven. Terwijl eten, drinken en een dak boven je hoofd hebben wel essentiële onderdelen zijn om te kunnen overleven.

Zingen wordt als een hobby gekaderd, dit is hoe wij zijn opgegroeid. Het is vaak geen vak dat je op school kunt volgen, maar iets dat je naast je school moest doen door bijvoorbeeld naar een muziekschool te gaan. Dit is de ervaring van de meeste zangers waar ik mee samenwerk. Het is dus heel normaal dat mensen graag zingen en dit als een hobby zien.

Maar is dit zo, is zingen alleen een hobby? 

Het zingen vanuit een ander perspectief zien

Als je, zoals de meeste zangers waar ik mee samenwerk, bent gestart met zingen vanuit passie, dan kan het zingen voor jou veel meer dan enkel “zingen” betekenen…

… Het kan een creatieve maar ook een emotionele uitlaatklep zijn.

… Het kan een manier zijn om je te ontspannen, te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

… Het kan een manier zijn om je zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Zolang jij blijft denken dat het niet verantwoord is om je tijd, geld en energie in het zingen te steken, blijf je het als een hobby zien. Daarnaast is er een grote kans dat je die dagelijkse stress blijft ervaren. Dat twijfels, angsten en onzekerheden zowel tijdens het zingen als in het dagelijkse leven aanwezig blijven. Dit zal de kop op blijven steken zolang je hier geen verandering in aanbrengt.

Zingen kan zoveel meer zijn dan een hobby.

✅ Het kan helpen bij je geestelijke en emotionele gezondheid

✅ Het kan je helpen om je sneller persoonlijk te ontwikkelen.

✅ Het helpt je emotionele en creatieve vrijheid ervaren.

Als je je vrij kunt voelen tijdens het zingen en als je dat zelfvertrouwen ervaart, dan ga je dat automatisch doortrekken naar het dagelijkse leven. Want wie jij wordt tijdens het zingen en de angsten, twijfels en onzekerheden die jij hiermee overwint, overwin jij ook als persoon!

Een voorbeeld

Misschien ben jij bang om beoordeeld te worden tijdens het zingen. Bang wat andere mensen denken. Wat zij oordelen en allerlei andere negatieve zaken die op je af kunnen komen.

Door hieraan te werken en je hier bewust van te worden kan dit jou ook helpen in je dagelijkse leven. Op je werk, als leerkracht voor de klas, in de omgang met je collega’s of in je relaties met mensen.

Een ander voorbeeld is wanneer jij zangtechnisch sterk in je schoenen staat, je zelfvertrouwen groeit. Je gelooft dan dat je meer kunt en dat wil je delen. Door je zelfvertrouwen te ontwikkelen in het zingen ga je dit automatisch ook als persoon in het dagelijkse leven uitstralen.

Psssst: Wil je graag meer weten over zingen vol zelfvertrouwen? Check dan zeker deze video!

Kies voor jezelf

Door het zingen dus niet meer als een hobby te beschouwen maar als noodzaak binnen je persoonlijke ontwikkeling, is het makkelijker om hier energie, tijd en geld in te investeren.

Dus blijf jij overtuigd dat geld, tijd en energie aan een hobby uitgeven verspilling is terwijl je blijft kampen met stress, vermoeidheid, onzekerheden, drukte en twijfels? Of wil jij je ontwikkelen als persoon en sterk in je schoenen staan door te doen wat jij graag doet? 

Als jij zingen wilt gaan gebruiken als manier om jezelf te ontwikkelen als persoon en als muzikant. Om je zelfvertrouwen te vergroten, om te leren omgaan met kritiek, onzekerheden en al die zaken. Dan is het van belang dat jij je hier bewust van wordt en zingen niet meer als een hobby ziet.

Wil je hiervoor gaan? Dan is er maar één plek waar jij kunt starten, namelijk bij je zangtechniek. Hierdoor zal jij je technisch sterker voelen tijdens het zingen. Je kunt hiervoor meedoen met de gratis ‘Zo Zing Je Zuiver’-Challenge. Hier leer je in 5 dagen de essentiële zangtechnieken. Ik help jou hier groeien als zanger door de basis te leggen, hier kan jij vervolgens op verder bouwen. Ik nodig je graag uit om mee te doen 👇🏻

 

Bedankt dat je vandaag tijd hebt geïnvesteerd door hiernaar te kijken/luisteren/lezen. Laat me even weten… Hoe zie jij het zingen? Als een hobby? Als meer dan een hobby? Ik hoor graag je mening!

Heel graag tot volgende week!

P.S: maak je graag deel uit van de leukste zangfamilie op facebook? Klik dan snel hier!