Meditatie Voor Zangers

mindset Oct 17, 2023

Heb jij soms zenuwen of stress voor een optreden? Dan kan deze meditatie je helpen om je angsten te overwinnen en het beste van jezelf te kunnen geven!

 

Deze meditatie is ideaal om te doen wanneer je vóór een optreden gestresseerd en gespannen bent, en op zoek bent naar die rust om je optreden te kunnen beginnen. Doorheen mijn eigen zangavontuur heb ik immers gemerkt hoe krachtig meditatie hiervoor is.

In deze meditatie zullen we de zogenaamde ‘noteertechniek’ gebruiken. Hierbij vangen we onze gedachten en laten we die los.

Wanneer we vóór een optreden gestresseerd of gespannen zijn, komt dat vaak omdat we met onze gedachten in de toekomst zitten: ga ik die hoge noot wel halen; ze kijken zo raar naar mij; ik zal zeker mijn tekst vergeten. Ook tijdens een optreden kunnen deze negatieve gedachten de kop op steken.

Door deze meditatietechniek toe te passen, leid je je aandacht opnieuw naar het heden, kan je die spanning loslaten, en kan je zonder stress aan je optreden beginnen of verder jouw muzikaal verhaal brengen. En dat is waar jij in je kracht kan staan en die ultieme vrijheid kan ervaren!

Mocht deze meditatieoefening niet vanaf de eerste keer lukken, dan is dat heel normaal. Zelf heb ik ze al meer dan 800 keer gedaan, en ook bij mij loopt het niet altijd even vlot. Blijven oefenen is dus de boodschap. Het belangrijkste is dat je ze met een open hart en een open mind doet.

>> Ik begeleid je doorheen deze meditatie vanaf minuut 02:50 in de video hierboven.

 

‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’

Naast het innerlijke werk dat we zonet hebben gedaan, begint alles uiteraard bij zangtechniek. 

Daarom organiseer ik binnenkort een gratis workshop, ‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’. Daarin leer ik je de belangrijkste zangtechniek om zonder spanningen, heesheid of onzekerheden te zingen. Ze zal je helpen om je stemkleur warmer, ronder en helderder te maken, en om die hoge noten met heel veel ontspanning te kunnen zingen.

Ik nodig je heel graag uit voor die workshop. Het enige wat je nog hoeft te doen is je aanmelden via zanglesmetmaggie.be/zangtechniek. Ik zie je heel graag daar!

Ik wil je ten slotte bedanken om er deze week opnieuw bij te zijn geweest. Kom zeker nog eens terug naar deze video als je deze meditatietechniek verder onder de knie wilt krijgen. Ik zie je alvast heel graag volgende week terug. Tot dan!