Hoe je zonder angst en met veel plezier voor een publiek kunt zingen - Met Melinda

podcast Aug 02, 2022

 Zit jij als zanger ook soms met de angst om af te gaan voor een publiek? Fluistert jouw innerlijke criticus je steeds dezelfde negatieve gedachten in? En wil je weten hoe je die stemmetjes het zwijgen oplegt?

Wel, dan kan de aflevering van vandaag jou zeker en vast helpen. Want daarin hoor je het verhaal van Melinda. Al van jongs af aan is ze gepassioneerd door zingen, maar het is pas na deel te nemen aan Van A tot Zingen dat ze er nu voluit voor gaat. Ze zingt nu zelfs wekelijks voor een publiek in een lokale karaokebar.

Als vocal coach is het een eer om samen te werken met de meest fantastische zangers! Vaak hoor ik dan ook hun prachtige verhalen over hoe zingen hun leven helemaal heeft veranderd.

Ikzelf vind het super inspirerend om deze verhalen te horen. En natuurlijk wil ik dat ook graag met jou delen zodat jij ook inspiratie kunt halen uit deze verhalen en je gemotiveerd blijft om je grenzen te blijven verleggen. Want is dat niet het belangrijkste? Dat we als zanger en persoon blijven groeien? Ons blijven ontwikkelen?

In de aflevering van vandaag hoor je het verhaal van Melinda. Als kind van een muzikant kreeg ze muziek met de paplepel ingegeven. Samen met haar zus stond ze dan in de woonkamer mee te zingen met alle Top 40-liedjes. Als jongvolwassene geraakte het zingen wat op de achtergrond, maar sinds enkele jaren heeft ze de muziek weer helemaal omarmd. Door het volgen van Van A tot Zingen heeft ze haar angsten overwonnen en kan ze nu met plezier zingen voor een publiek. Zingen is ook voor haar meer dan enkel “zingen”.

 

In deze aflevering hoor je onder andere:

 • De oorsprong van haar liefde voor het zingen (0:22)

 • Hoe Van A tot Zingen je ook op andere vlakken kan inspireren (5:24)

 • Hoe Van A tot Zingen je meer zelfvertrouwen kan geven waardoor je je kwetsbaarheid beter durft te tonen (7:44)

 • Hoe je je angsten als zanger kan overwinnen (9:30)

 • Hoe een coachingstraject je zangavontuur een boost kan geven (12:33)

 • Hoe voor een publiek zingen jou energie kan geven (13:53)

 • Wat de uitdagingen zijn op jouw pad als zanger (15:35)

 • Hoe je je innerlijke criticus kan loslaten en plezier kan beleven aan het zingen (18:07)

 • Hoe door voor een publiek te zingen je je zenuwen beter de baas kan (21:16)

 • Hoe belangrijk intentie is tijdens het zingen (22:51)

 • Wat Melinda’s toekomstplannen zijn (24:53)

 

Wil jij net zoals Melinda jouw zangavontuur een boost geven en meer zelfvertrouwen krijgen om voor een publiek te zingen? Dan nodig ik je heel graag uit voor de Van A tot Zingen Bootcamp. In deze gratis bootcamp begeleid ik jou in jouw transformatie van “onwetende” naar “zelfzekere” muzikant, zodat jij jouw zangdroom helemaal kan waarmaken! De bootcamp vindt slechts twee keer per jaar plaats, dus meld je hieronder vliegensvlug aan om jouw plaatsje te bemachtigen.