Podiumstress: 5 tips om je podiumangst te verminderen!

mindset Dec 10, 2019

Zit jij soms te zweten en te bibberen voor je het podium op moet? Vandaag gaan we het hebben over podiumstress, hier zijn 5 tips die je hierbij helpen.

 

Tip 1: Warm je stem op

Het is van essentieel belang om je stem op te warmen voor je aan een zangsessie begint. Gelukkig kan je hieronder mijn Ultieme Opwarming downloaden zodat je snel en efficiënt in actie kunt schieten!

 

 

Tip 2: Bereid je goed voor

Hoe zekerder je bent over wat je op het podium gaat brengen, hoe zelfzekerder je je gaat voelen. Weten wat er juist komt, is goud waard!

Tip 3: Podiumprésence

Door je lichaamstaal en houding thuis voor te bereiden weet je exact wat je op het podium gaat moeten doen. Dat gaat je een zekerder gevoel geven voor je het podium op moet.

Wil je alles te weten komen over podiumprésence? Bekijk dat zeker deze pagina: Alles over podiumprésence!

Tip 4: Zangtechniek

Door dagelijks een vocal workout te doen kan je je focussen op specifieke zangtechnieken. Eens je verschillende zangtechnieken onder de knie hebt, voel je je zekerder tijdens het zingen. Als je zangtechnisch sterk staat, ga je ook sterker in je schoenen staan op het podium.

Tip 5: Visualisatie

Visualiseer je performance. Probeer zoveel mogelijke zingtuigen te betrekken zodat het nét echt is! In je visualisatie gaat er niets fout, alles loopt goed.

Als je nadien dan echt op het podium gaat staan, gaat je brein een “déjà-vu” gevoel hebben. Door in je visualisatie alles goed te laten verlopen, gaat je echte performance ook goed verlopen. Onbewust heb je je hersenen het vertrouwen gegeven dat alles goed komt.

Bonus Tip: Doen doen doen en doen

Door zoveel mogelijk op een podium te gaan staan, ga je het meer en meer onder de knie krijgen.

Als een podium je afschrikt mag je ook gewoon jezelf opnemen en de opname naar je beste vriend(in) doorsturen. Dat is al een hele grote stap op zich! Hoe vaker je je openstelt hoe makkelijker het wordt! ?