Van onzeker tot stemvrijheid - met Mirella

podcast Mar 19, 2024

Voel jij je nog onzeker om aan jouw zangavontuur te beginnen? Ervaar je nog angst om voor anderen te zingen? Wel, dan kan de aflevering van vandaag jou zeker en vast inspireren. Want daarin hoor je het verhaal van Mirella. Omdat haar omgeving haar klein hield, voelde ze zich jarenlang onzeker over haarzelf. Maar vandaag staat ze sterker dan ooit in haar schoenen, als zangeres, maar ook als mens.

Als vocal coach is het een eer om samen te werken met de meest fantastische zangers! Vaak hoor ik dan ook hun prachtige verhalen over hoe zingen hun leven helemaal heeft veranderd.

Ikzelf vind het super inspirerend om deze verhalen te horen. En natuurlijk wil ik dat ook graag met jou delen zodat jij ook inspiratie kunt halen uit deze verhalen en je gemotiveerd blijft om je grenzen te blijven verleggen. Want is dat niet het belangrijkste? Dat we als zanger en persoon blijven groeien? Ons blijven ontwikkelen?

In de aflevering van vandaag hoor je het verhaal van Mirella. Al vanaf haar jeugd gaf haar omgeving haar het gevoel dat ze niet goed genoeg was, waardoor ze heel gesloten was en zich niet durfde tonen. Na een echtscheiding enkele jaren geleden beloofde ze zichzelf echter niet langer toe te geven aan die kleinerende stemmen. Ze meldde zich aan voor het Zing Je (Zelf) Vrij-coachingstraject, en groeide vervolgens uit tot een zelfzekere zangeres, die ook als persoon sterker in haar schoenen is gaan staan. Want zingen is ook voor haar meer dan enkel “zingen”.

 

In deze aflevering hoor je onder andere:

 • Hoe haar passie voor het zingen is ontstaan (04:16)

 • Waarom ze zich aanmeldde voor het Zing Je (Zelf) Vrij-coachingstraject (06:58)

 • Hoe het Zing Je (Zelf) Vrij-traject haar ook op persoonlijk vlak bevrijdde (09:10)

 • Waarom weten wat je wilt én je omgeving van essentieel belang zijn om te groeien… (13:17)

 • … en hoe dat ook voor Mirella een positieve verandering teweegbracht (18:45)

 • Wat ze heeft geleerd door het coachingstraject en ook jou wil meegeven (22:04)

 • Wat die nieuwe lessen haar opleverden in haar zangavontuur (24:44)

 • Hoe haar stem evolueerde doorheen het Zing Je (Zelf) Vrij-traject (26:07)

 • Welke fout je als zanger niet mag maken (28:04)

 • Waarom je op korte tijd toch enorm kan groeien (31:35)

 • Mirella’s gouden raad als jij je onzeker voelt om aan jouw zangavontuur te beginnen (33:09)

 

‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Mirella, en wil jij jouw zangavontuur alvast een kickstart geven?

Meld je dan zeker aan voor de (gratis!) workshop ‘Ontdek de krachtigste zangtechniek’ die binnenkort van start gaat. Daarin leer je de belangrijkste zangtechniek om zonder spanningen, heesheid of onzekerheden te zingen. Ze zal je helpen om je stemkleur warmer, ronder en helderder te maken, en om die hoge noten met heel veel ontspanning te kunnen zingen.

Ik nodig je dus heel graag uit voor die workshop. Het enige wat je nog hoeft te doen is je aanmelden via zanglesmetmaggie.be/zangtechniek. Ik zie je heel graag daar.

Heel graag tot volgende week!