Vocal Workout: Ritme

vocal workout Oct 12, 2021

Vandaag gaan we ons focussen op het ritme tijdens het zingen. We gaan hiervoor een vocal workout doen om dit te trainen. Hier gaan we!

 

Wil je ook graag beter leren zingen? Dan daag ik je uit om mee te doen aan de Zo Zing Je Zuiver Challenge! In 5 dagen leer je zingen zonder spanning, valse noten of onzekerheden. Het leukste? Het is helemaal gratis! Meld je hier aan 👇🏻

 

 

Vandaag gaan we ons focussen op het ritme tijdens het zingen. We gaan hiervoor een vocal workout doen om dit te trainen. Over de theorie van zingen op het juiste ritme heb ik al het een en ander uitgelegd in eerdere afleveringen. Dat kan je terugzien in de volgende afleveringen:

In het juiste ritme zingen, hoe doe je dat?

Het juiste ritme voelen tijdens het zingen

De ritme vocal workout oefeningen

De eerste oefening is eigenlijk een makkelijke en leuke oefening om mee warm te draaien. 

⏩ Spoel de video door naar 0:54 om samen deze oefening te doen. 

De bedoeling hier is dat we niet op de tel blijven, maar juist tegen de tel in blijven werken.  

De tweede oefening is moeilijker en vergt wat concentratie. De enige letters die je hoeft te onthouden in deze oefening zijn ‘E I A O OE’. 

⏩ Spoel de video door naar 2:28 om samen deze oefening te doen. 

Tot slot gaan we voor de laatste oefening ons lichaam gebruiken. Body progression kan er namelijk voor zorgen dat we ritmisch sterker in onze schoenen komen te staan. Voordat ik jou een body progression ritme aanleer introduceer ik het lied aan je. Waarschijnlijk ken je het lied al wel, namelijk: Bella Mama. Dit is een super makkelijk lied, hij bestaat uit vier zinnen. 

⏩ Spoel de video door naar 6:22 om samen deze oefening te doen. 

 

Ik hoop dat deze ritme vocal workout jou heeft geholpen. Dat je beseft dat vocaal ritme heel belangrijk is tijdens het zingen en dat je het moet blijven trainen. Als je deze oefeningen goed kunt dan kan je dit doortrekken naar je gewone nummers. Zo kan je ritmischer en accurater zingen. Dat is van essentieel belang. 

Ik hoop dat je ervan hebt genoten. Is dit het geval? Laat dit weten aan mij door een virtuele high-five in de comments.

Maak je graag deel uit van een community vol gelijkgestemde zangers? Check dan de leukste zangfamilie op facebook!

Bedankt en tot volgende week!