Vrijheid tijdens het zingen ervaren

inspiratie mindset Jun 15, 2021

Wat als ik je vertel dat er een formule bestaat om vrijheid te ervaren tijdens het zingen? Zou je me dan geloven? Of je het nu gelooft of niet, ik ga je er vandaag alles over vertellen.

 

Wil je ook graag beter leren zingen? Dan daag ik je uit om mee te doen aan de Zo Zing Je Zuiver Challenge! In 5 dagen leer je zingen zonder spanning, valse noten of onzekerheden. Het leukste? Het is helemaal gratis! Meld je hier aan 👇🏻

De Zing Je (Zelf) Vrij Formule

De formule waar we het over gaan hebben heet ‘De zing je (zelf) vrij formule’. Deze formule is tot stand gekomen door jaarlijks met zo’n 350 zangers samen te werken en te merken dat iedereen eigenlijk op gelijkaardige (zang)problemen stoot.

Aan de hand van de Zing Je (Zelf) Vrij formule ervaar je niet enkel vrijheid tijdens het zingen, maar ook als persoon in het dagelijkse leven.

De formule bestaat uit 4 pijlers. Hier een overzichtje…

Pijler 1: mindset

Wie zijn mind kan masteren, heeft zoveel kracht!

Mindset is alles wat er zich tussen onze twee afspeelt. Denk maar aan gedachtes zoals:

“Ik ben niet goed genoeg.”

of

“Mijn stemkleur is helemaal niet mooi vergeleken met…”

Dit soort gedachtes houden ons tegen om vooruit te gaan, om ons vrij te voelen.

Werkpuntje: probeer je bewust te worden van deze belemmerende gedachtes zodat je die nadien kunt hervormen. Vaak zijn we het gewoon om deze dingen te horen dus bewustwording is soms moeilijk.

Pijler 2: zangtechniek

Zangtechniek zorgt ervoor dat je stemvrijheid kan ervaren zodat je elke noot (hoog of laag) met gemak kunt zingen. Je kan dan elk nummer zonder belemmeringen zingen. Zalig, niet?! 🤩

Werkpuntje: begin bij het beging, zorg dat je middenrifademhaling goed is. In deze video kom je alles over de middenrifademhaling te weten.

Pijler 3: creativiteit

Creatief zijn zorgt ervoor dat je vrijheid kunt ervaren door je eigen persoon te zijn.

Iedereen kan een liedje na zingen maar de magie gebeurt net wanneer je een lied met je eigen emoties kunt gaan zingen, op je eigen, unieke manier.

Onder de creatieve pijler behoren zaken zoals improvisatie, eigen nummer schrijven,… Alles waar je buiten te lijntjes kleurt is creatief!

Werkpuntje: maak een lied uniek. Probeer het lied niet na te zingen zoals de originele artiest, probeer hier en daar wat zaken op je eigen manier te zingen.

Deze video in verband met variatie in de muziek kan je hier zeker mee helpen.

Pijler 4: verbinding

Wat betekent muziek voor jou, waarom doen we wat we doen?

Zingen geef me een ontspannen gevoel waardoor ik gelukkiger door het leven loop. Dit zorgt ervoor dat mijn omgeving dat ook gelukkiger door het leven loopt. Op deze manier wil ik van deze wereld een mooiere wereld maken. Dat is waarom ik doe wat ik doe.

Wat is jouw drijfkracht? Missie? Motiviatie? Voor sommige zangers is dat mensen kunnen raken, voor anderen is dat om emoties te verwerken,… Wat je drijfkracht ook mag zijn, het is belangrijk om hier duidelijkheid over te hebben zodat je doorheen je zangavontuur gemotiveerd en geïnspireerd blijft.

Werkpuntje: stel jezelf de vraag waarom je graag zingt. Wat is je missie? Met welke intentie zing je een lied?

 

Ik hoop dat de werkpuntjes die hierboven beschreven staan je gaan helpen om vrijheid te ervaren tijdens het zingen. Laat me zeker in de comments weten met welk werkpuntje je alvast aan de slag gaat 😊

Ik wens je een prachtige week toe! Tot volgende week!