Wat betekent zingen voor jou?

inspiratie mindset Oct 18, 2021

Een leven leiden dat betekenisvol is, dat is waar ik voor sta. Als iedereen een leven zou leiden dat voor hem of haar iets betekent, dan zou de wereld er zoveel mooier uit kunnen zien, denk je niet? En wat betekent zingen daarin voor jou?

 

Wil je ook graag beter leren zingen? Dan daag ik je uit om mee te doen aan de Zo Zing Je Zuiver Challenge! In 5 dagen leer je zingen zonder spanning, valse noten of onzekerheden. Het leukste? Het is helemaal gratis! Meld je hier aan 👇🏻

Hoe zou het voor je zijn…?

Kun jij je inbeelden hoe je je zou voelen als alles wat je doet in je leven belangrijk is voor jou? 

Dat je werk en de mensen om je heen een positieve invloed hebben op jou en je omgeving. Dat de muziek die je deelt met de wereld iets betekent en een verandering voor iemand anders kan betekenen. Als we allemaal een betekenisvol leven zouden leiden zonder twijfels, dan zouden al onze acties meer kracht hebben. We zouden ons dankbaarder voelen. Dankbaar dat we de mensen om ons heen op een positieve manier kunnen beïnvloeden én dat wij met onze muziek mensen kunnen steunen. 

Onze acties zouden veel meer kracht hebben. De acties die wij ondernemen zouden ook een groot verschil kunnen betekenen in deze wereld. In plaats van elke avond naar je favoriete serie te kijken zou je bijvoorbeeld die opleiding kunnen doen die zoveel voor jou betekent. In plaats van op automatische piloot door het leven te gaan kunnen we ook gefocust aan de slag gaan. Ons niet laten afleiden door andere zaken, maar gefocust werken aan datgeen wat voor ons van belang is.

“Daar kan je je brood toch niet mee verdienen?”

Het probleem is dat we niet zo zijn opgegroeid. Sommige van ons zijn opgevoed met het idee dat wat jou passie en betekenis geeft in het leven, niet hetgeen is waar je leven om draait. Neem nu zingen als voorbeeld. Ik weet nog heel goed dat mijn vader mij niet wilde inschrijven voor de kunsthumaniora. Hij wilde dat niet, hij zei dat je met kunst en muziek niet je brood kon niet verdienen. Als ik nu zie waar ik ben gekomen kan je wel degelijk zeggen dat je met kunst en muziek je brood kunt verdienen!

Dit zijn de dingen waar wij mee zijn opgegroeid. Ik wil absoluut niet de schuld bij mijn vader leggen. Hij had ervaringen opgedaan waardoor hij die gedachten en overtuigingen had. Op dat moment wist hij niet beter. Gelukkig is het tegendeel bewezen en steunt hij mij nu voor de volle 100%!

Onze maatschappij

De vijanden hier zijn niet onze ouders, leerkrachten of mensen die ons opvoeden. Dit is de maatschappij waarin wij leven. Een maatschappij die gefocust is op veiligheid, een waarin je geen risico’s mag nemen. Je moet op veilig spelen en doen wat je moet doen om te overleven. Hier gaat het, vanuit mijn perspectief, om in de maatschappij. 

Hoe zou de wereld eruit zien als we niet in een maatschappij zouden leven die draait om veiligheid? Wat als we van kinds af aan de zaken aandacht kunnen geven die voor ons betekenisvol zijn? Hoe zou je leven er dan uit hebben gezien? Hoe zou het eruit zien als je er NU aandacht aan besteedt? Zou je dan minder stress hebben en minder spijt van bepaalde keuzes? Misschien zou je wel meer geluk ervaren in wat je doet. Meer zelfvertrouwen hebben omdat je iets doet waar je goed in bent, wat je graag doet en wat betekenis heeft voor jou. Misschien zou je mensen in je omgeving hebben die meer overeenkomen met jouw passie en betekenis van het leven. 

Jij hebt het hef in handen

Het is aan onszelf om bewust te zijn van wat je betekenis geeft in het leven. Om daar vervolgens aandacht aan te besteden en naar te handelen. We moeten acties nemen die aansluiten op wie wij zijn als persoon en die ons leven op vullen met energie, geluk en liefde. Als je acties aansluiten met hoe jij bent als persoon, dan kan je niet anders dan zelfvertrouwen, geluk en plezier ervaren. De verantwoordelijkheid ligt bij jezelf; we zijn 100% verantwoordelijk voor de keuzes die we maken, elke dag opnieuw. 

Pssst! Kom je graag meer te weten over zingen vol zelfvertrouwen? Check dan zeker deze video!

Als jij het hiermee eens bent daag ik je uit om elke dag opnieuw bewuste keuzes te maken. Elke dag opnieuw die verantwoordelijkheid te nemen. Alleen zo kunnen we de wereld betekenisvollere maken! Dit kan met zingen of met heel wat anders. Zolang je maar elke dag die keuzes blijft maken. Als je de uitdaging aangaat zet dan een dikke vette YES in de comments hieronder. Laten we er een prachtige en betekenisvolle wereld van maken! 

Maak je graag deel uit van de leukste zangfamilie op facebook? Check onze exclusieve Zangles Met Maggie Facebook groep hier!