Zelfstandig leren zingen, kan dat wel?

mindset Jan 26, 2021

Zelfstandig leren zingen… kan dat wel? Of heb je persoonlijke begeleiding nodig? Daar gaan we het vandaag over hebben!

 

Wil je ook graag beter leren zingen? Dan daag ik je uit om mee te doen aan de Zo Zing Je Zuiver Challenge! In 5 dagen leer je zingen zonder spanning, valse noten of onzekerheden. Het leukste? Het is helemaal gratis! Meld je hier aan 👇🏻

Zelfstandig leren

Ik krijg veel vragen van zangers of je zelfstandig kunt leren zingen.

Mensen vragen dit aan mij omdat ik online cursussen aanbied. Ze vertellen vaak dat ze niet weten of dit iets voor hen is omdat ze persoonlijk begeleid willen worden, ze willen graag feedback op wat ze doen en weten of ze goed bezig zijn. Lukt het dan wel om te leren zingen in je eentje? Ik vind dit een geweldig goede vraag!

Het is logisch dat we ons dit afvragen, van jongs af aan zijn wij hiermee opgegroeid: vroeger op school werden we al door de leerkracht aan het handje vastgehouden door heel onze schoolcarrière.

Er werden dingen uitgelegd, oefeningen opgegeven en we werden voorbereid op de schoolexamens. Nu zijn we volwassen en vragen we ons af of het wel gaat lukken om iets zelfstandig te leren.

Mijn verhaal

Ik ga iets delen met je delen dat ik nog nooit ergens gedeeld heb. Ik was ook altijd zo en had ook heel veel begeleiding nodig. Ik vond het altijd zo belangrijk om iemand zijn feedback te krijgen bij alles wat ik deed. 

Ik ben zelfstandige en mijn bedrijf is Maggie’s Melody. Nu is deze video natuurlijk niet bedoeld om hier reclame voor te maken, maar onlangs heb ik geïnvesteerd in mijzelf en heb ik een businesscoaching programma aangeschaft. Dit was de engste keuze van mijn leven! 

Eng omdat het super veel kostte en eng omdat ik er alleen voor stond, het was een online digitale cursus. Maar als ik er nu op terug kijk ben ik zo blij dat ik die stap heb gezet.

Als ik niet had geïnvesteerd in dat coachingspakket zat ik waarschijnlijk nog steeds een beetje vast, dit heeft mij super goed geholpen.

De les…

Ik heb geleerd dat ik niet iemand nodig heb die mijn handje moet vasthouden. Als je mij dit een jaar geleden had verteld had ik heel hard gelachen omdat ik dacht dat ik iemand nodig zou hebben die me stap voor stap begeleidt.

Maar ik heb de sprong gewaagd en dat pakket aangekocht en enorm veel geleerd van die digitale cursus. 

Zelfstandig leren heeft mij heel veel bijgebracht:

✅ Wanneer het moeilijk werd, ging ik zelf een oplossing zoeken voor mijn probleem. Ik kon wel vragen stellen maar zij ging mij bewust doen nadenken zodat ik het zelfstandig ging oplossen.

✅ Ik heb op mijn beide benen leren staan en daar ben ik enorm dankbaar voor.

✅ Het heeft mij niet enkel op business vlak geholpen, maar het heeft mij ook doen groeien als persoon.

Als ik er nu op terug kijk dan is het elke euro waard geweest.

Ik geloof dat het bij een online zangcursus, zoals mijn A tot Zingen cursus, het niet alleen gaat om het zingen. Het gaat erom dat je zelfstandig wordt, dat je je verantwoordelijkheid neemt om je doelen te bereiken.

Je hebt een droom en mijn cursus is gemaakt om die droom te kunnen bereiken.

Ik heb er mijn hart en ziel in gestoken zodat je je doel kunt gaan bereiken om vol zelfvertrouwen te kunnen gaan zingen. Je kunt dit bereiken maar dan moet je wel je verantwoordelijkheid nemen.

Je moet bereid zijn om tijd en energie te investeren, om je stem te laten ontwikkelen om bepaalde oefeningen te gaan zingen waar je niet 100% comfortabel mee bent. Je moet bereid zijn om te springen in het onbekende om te groeien. 

Wat mij betreft heb je 2 keuzes: of je blijft in je oude denkwijze zitten en geloven dat je iemand nodig hebt die je handje vasthoudt of je gaat ervoor en springt en ziet wat er gebeurd!

Wat je ook doet, ik moedig je aan om de risico’s te nemen om lef te hebben en te durven! Laten we de conversatie samen aangaan en laat mij weten hoe jij in het leven staat en hierover denkt.

Benieuwd naar mijn Van A tot Zingen cursus? Kom er hier alles over te weten!