Zo Zing Je Mooi Op De Toon

inspiratie zangtechniek Jun 04, 2024

Veel zangers hebben moeite met zuiver zingen. In deze aflevering leer je een specifieke techniek die je helpt om makkelijker op de toon te zingen. Zo kun je elk nummer keer op keer zuiver zingen.

Veelgemaakte Fouten bij Beginnende Zangers

Om zuiver te zingen, moeten we eerst kijken naar een veelgemaakte fout bij beginnende zangers. Veel beginnende zangers grijpen direct naar zangtechniek wanneer ze merken dat ze vals zingen. Ze vragen zich af welke zangtechniek ze kunnen gebruiken om minder vals te klinken. Dit is echter niet altijd de meest efficiënte manier.

Wat we willen, is kijken naar de stap daarvoor. Veel beginnende zangers missen deze stap. Getrainde zangers weten dat het niet per se gaat om zangtechniek, maar om het ontwikkelen van je interne gehoor.

Een metafoor die ik graag gebruik, is darts. Bij darts heb je een doel: je wilt je pijl in het midden van de cirkel krijgen. Hetzelfde geldt voor zingen. Je hebt een doel nodig, een mikpunt. Als je direct naar zangtechniek grijpt, gooi je je pijltjes links, rechts en omhoog zonder echt een doel te hebben.

Getrainde zangers identificeren eerst hun doel. Ze luisteren waar de muziek naartoe gaat en gebruiken dan de juiste techniek om hun pijl in het mikpunt te krijgen. Dit proces noemen we het trainen van je interne gehoor.

Stap 1: Luisteren

De eerste stap in het trainen van je interne gehoor is luisteren. We gaan een oefening doen om dit direct in de praktijk te brengen. Luister naar waar de melodie naartoe gaat en hoe het nummer in elkaar zit. We nemen het zin per zin door.

Hier is de eerste zin: "And I built a home for you, for me." Luister goed en zing het in je hoofd. Hoor het stemmetje in je hoofd zingen. Vervolgens zing je het luidop.

Stap 2: Horen en Zingen

De tweede zin is: "And until it disappears, a peer from me, from you." Luister, zing het in je hoofd en vervolgens luidop. De derde zin is: "And now it's time to leave and turn to dust." Doe hetzelfde proces.

Hoe was dat voor jou? Misschien was het makkelijk, misschien niet. Dat is oké, het is een uitdagend nummer met lange zinnen.

Samenvatting van de Eerste Stap

De eerste stap om zuiver te kunnen zingen is luisteren naar waar de muziek naartoe gaat. Met andere woorden, merk je mikpunt op en hoor de muziek in je hoofd. Hoe kun je verwachten om juist op de toon en zuiver te zingen als je niet weet wat er gezongen moet worden?

Als dit waardevol voor je was, abonneer je dan op dit kanaal voor meer tips en technieken zoals deze.

Stap 2: Zangtechniek

De tweede stap is het kijken naar zangtechniek. Nu we weten waar de muziek naartoe gaat, moeten we weten welke techniek ons daar brengt. De belangrijkste techniek hierin is mixed voice, de vaardigheid om van register tot register te kunnen springen.

Veel beginnende zangers blijven in borststem en duwen op hun stem om hoge noten te zingen, wat spanning en heesheid veroorzaakt. Wat we willen doen, is onze mixed voice activeren.

Mix Voice Gebruiken

Mixed voice is waar je borststem en kopstem samenbrengt, zodat je hoge noten met kracht kunt zingen. Dit proces heeft te maken met het gebruiken van de juiste zangtechniek, en mixed voice is een van de belangrijkste technieken.

Ik heb een video over Mix Voice die uitlegt hoe je dit kunt vinden, activeren en trainen. Klik hier om deze video te bekijken: www.zanglesmetmaggie.be/zangtechniek 

 

 

Wil je ook graag beter leren zingen? Start dan bij het verbeteren van je zangtechniek. Meld je aan voor deze unieke workshop die je de krachtigste zangtechniek leert om je passie voor het zingen vol zelfvertrouwen en zonder heesheid of spanningen te delen met de buitenwereld (en ja, het is gratis)! Meld je hier (gratis) aan: www.zanglesmetmaggie.be/zangtechniek 

Wil je lid worden van onze geweldige community? Meld je hier aan: https://www.facebook.com/groups/2558160180899785/

Meer van dit? https://zanglesmetmaggie.be